Gniazdo diagnostyczne - gdzie jest?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg.ko
    Drive
    • 2014
    • 59

Zamieszczone przez Enriquez
    jak miał kiedyś Jamesbondzio w swojej O2FL
    dobry patent tez go skopiowalem jeżdze tak juz od początku roku i jest super. uchwyt na zlecenie zrobiony z nierdzewki pomalowałem go w czarny mat i ładnie mi sie komponuje z cewką antenty.

a co do kultury i życzliwości w eterze to często pozostawia wiele do życzenia. macie racje panowie :|
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

Pytanie może się wydać dziwne, ale pytam na serio. Otóż jednym z aut u mnie w domu jest Fabia I z 2006 r. Dzisiaj zacząłem swoją przygodę z VCDS i chciałem sprawdzić czy wszystko ok, ale nie udało się, bo nie miałem gdzie się podłączyć :? Wg wszelkich porad w internecie (również na naszym forum przy okazji innego pytania) wynika, że powinno być w schowku poniżej włącznika świateł jak na obrzaku http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Fabia/16. Problem w tym, że gdy otworzyłem ten schowek to nie znalazłem w nim gniazda na kabelek, co mnie nie lada zdziwiło. Czy w FI złącze było zlokalizowane też w innym miejscu?
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Tomato
      Rider
      • 2010
      • 303
      • Volkswagen
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

rafiki, za schowkiem pod włącznikem świateł. otwórz schowek i delikatnie pociągnij go w dół. w trzech fabiach z jakimi mam/miałem do czynienia tam jest.

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

Tomato, no właśnie rzecz w tym, że go tam nie ma :?
        رافال
        Spoty

Komentarz

• maksiu
          RS
          • 2011
          • 11466

Zamieszczone przez Tomato
          rafiki, za schowkiem pod włącznikem świateł. otwórz schowek i delikatnie pociągnij go w dół. w trzech fabiach z jakimi mam/miałem do czynienia tam jest.
          Potwierdzam - jest ZA schowkiem. Delikatne ciagniecie moze nie pomoc wiec uzyj troche wiecej sily ale z wyczuciem
          Paweł

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

maksiu, Tomato, teraz rozumiem. Tylko czemu wszyscy mówią, że w schowku? :lol: a jak już o nim mowa. zauważyłem, że na jego "suficie" jest takie coś do przesuwania przód/tył z napisem ON. Wiecie może co to za ustrojstwo i co ono robi?
            maksiu, jak upie.olę to będzie na Ciebie :P ja czasem mam problem z wyczuciem siły :lol:
            رافال
            Spoty

Komentarz

• Tomato
              Rider
              • 2010
              • 303
              • Volkswagen
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

rafiki, on off masz od chłodzenia schowka. taki bajer, żeby puszka coli była chłodna :P

Komentarz

• maksiu
                RS
                • 2011
                • 11466

rafiki, moze to od klimy. Z reguly klima w schowku to takie okragle "pokretlo" co po odpowiednim ustawieniu ukazuje sie dziura ktora leci sobie nawiew z klimy. Ewentualnie cyknij fotke i wrzuc na forum.
                Paweł

Komentarz

Pracuję...